Eesti tippkokad vorstikultuuri eest

Kulinaarne liikumine "Eesti tippkokad vorstikultuuri eest" on ellu kutsutud kvaliteetse ja maitsva vorsti kui väärt toidu tutvustamiseks, vorsti tarbimise ja vorstivalmistamise populariseerimiseks. Eesmärgiks on edendada kaasaegset vorstikultuuri ja tõsta vorstiroad au sisse nii kodudes kui restoranides. Kohtumiseni Eesti Vorstifestivalil!
Angelica Udeküll
Minu jaoks on oluline vaheldus, uute maitsete leidmine ja avastamine, kuid teisalt vana hea, esivanemate pärandi taasavastamine, milleks on ka väärt vorstiroogade valmistamine puhtast ja kvaliteetsest toorainest.
Peeter Pihel
Vorstitegu on sõna otseses mõttes käed-küljes-ettevõtmine ja nii nagu iga toidu tegemise juures, kehtib ka siin lihtne põhimõte: Tee oma tööd hinge ja pühendumisega!
Pavel Gurjanov
Toiduvalmistamine on kunst, mille tulemuseks on restorani külaliste rahulolu ja elamused mis saadakse uutest maitsetest - vorstivaldkonnas on uusi maitseid mida luua ja pakkuda lõputult!
Indrek Kivisalu
Mulle meeldib toit võimalikult naturaalse, vähetöödeldud ja mahlasena. Head vorsti saab valmistada väga paljudest toidueinetest, kasvõi minu suurest lemmikust siiakalast! Ka rahvasuu teab, et "parim kala olevat ikka vorst":)
Enn Tobreluts
Maitsvat ja kvaliteetset vorsti suudab huvi korral valmistada igaüks! Nii nagu ka grillida saab peaaegu kõike, nii saab ka vorsti valmistada tänapäeval väga erinevatest toiduainetest - fantaasiaküllast katsetamist!
Herkki Ruubel
Minu toidufilosoofia on puhtad ja kerged maitsed, skandinaavialik minimalistsus ja puhtus.
Dmitri Rooz
Minu jaoks on kulinaaria elufilosoofia, mis aitab hallist argipäevast ilu ja fantaasia värvikasse maailma. Oskuslikult valitud toorained on nagu värvid maalikunstnikule - erinevaid toone segades jõuan uute kombinatsioonideni, koloriit muutub huvitavaks ja nauditavaks. Võrreldes maalidega on gurmeeteoste eluiga küll üürike, kuid mälestus hõrgutise tekitatud naudingust jääb meelde terveks igavikuks.
Vladimir Upeniek
2012. aastal pärjatud Aasta parima koka tiitliga Vladimir on öelnud, et peakokk on nagu kindral sõjaväes, kes vastutab kõige eest, mis toimub köögis. Hetkel Pärnus tegutseva Vorstid & Vahvlid KÖÖK & BAAR peakokk ja omanik valib kööki parima tooraine otse kohalikust turult ja teeb seda igal hommikul. Tema eeliseks oli väga hea käekiri, huvitav lähenemine, osav tooraine kasutus, ja kiire mõtlemine. Ta on väga korrektne oma töös, rahulik ja keskendunud.